Selecteer een pagina

VERDUURZAMING VAN JE ENERGIEGEBRUIK GAAT HAND IN HAND MET RENDABEL INVESTEREN

VERDUURZAMING VAN JE ENERGIEGEBRUIK GAAT HAND IN HAND MET RENDABEL INVESTEREN

WIE ZIJN WIJ
Praeter is een Nederlands advieskantoor gevestigd in Den Haag. Praeter wordt geleid door Paul en Bastiaan Stevens, Tom Groos en Kees Ekelmans, samen goed voor ruim 80 jaar ervaring in projectontwikkeling, het grootzakelijke bedrijfsleven en duurzaamheidsoplossingen. Wij werken met een sterk kernteam en een netwerk van professionals, waardoor we projecten van verschillende groottes goed kunnen uitvoeren.

De mensen van Praeter (“voorbij”) zijn allen goed opgeleid, deels jong en deels zeer ervaren, maar vooral zeer betrokken. Wij beseffen allemaal dat onze wereld niet op de huidige manier kan blijven functioneren. Het roer moet om! Met andere woorden: de wereld zonder Praeter is voorbij. Praeter staat voor morgen. Voor een toekomst zonder energieverspilling en fossiele brandstoffen. Praeter gaat voorbij aan een vastgeroeste manier van denken en voorbij de standaard oplossingen!

Kees Ekelmans

“Verduurzaming van je energiegebruik gaat hand in hand met rendabel investeren. Wat een kans voor bedrijven en instellingen!”

Kees, geboren en getogen in Den Haag, is een bedrijfseconoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam, registercontroller van de VU Amsterdam en executive MBA van Harvard in Boston. Hij leidde de afgelopen 25 jaar bedrijven in vele Europese landen, werkte en woonde in Nederland, Hongarije en China en behoorde tot het topmanagement van drie multinationals: Unilever, Hunter Douglas en Akzo Nobel. Daarnaast is hij al decennia lang actief als bestuurder en vrijwilliger in verenigingen en verschillende brancheorganisaties.

Als partner in Praeter brengt hij zijn ervaring in om een sterk team te bouwen, de groei van het bedrijf te sturen en grotere organisaties te bedienen met duurzaamheidsoplossingen. Kees houdt van uitdagingen die er toe doen – en een schoner en zuiniger en beter energie gebruik is er nogal één – en maakt graag moeilijke zaken behapbaar, opdat velen er plezier van hebben! Kees brengt energie, helderheid en beweging in organisaties en helpt grote plannen te realiseren.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Tom Groos

Tom is geboren en opgegroeid in Den Haag, waar hij nog steeds met heel veel plezier woont. Tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de noodzaak van verduurzaming. Hij heeft er zelfs zijn scriptie aan gewijd. Een carrière keuze was daarna niet zo heel moeilijk. In 2011 was Tom betrokken bij de oprichting van een bedrijf dat (monumentale) woningen zo energie-efficiënt mogelijk maakt. Vervolgens richtte hij de zonne-energietak op voor een zakelijke energieleverancier. In 2016 startte hij adviespraktijk “Praeter” met Bastiaan Stevens. Zo combineerde hij zijn bedrijfskundige achtergrond met de inmiddels opgedane praktijkervaring in duurzame energiemaatregelen.

Tom heeft er plezier in bedrijven van een goed en zo helder mogelijk advies te voorzien. Als partner van Praeter zult u hem met name treffen tijdens de uitvoer van het adviestraject voor uw organisatie. Hij zorgt ervoor dat uitkomsten en bevindingen op de juiste momenten worden gecommuniceerd, er gegronde beslissingen kunnen worden genomen en er vaart in het proces blijft.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Bastiaan Stevens

Bastiaan is geboren, getogen en woonachtig in Den Haag. En een echte verduurzamer. Binnen Praeter heeft hij de rol van ‘duurzame ridder’. Het opleveren van rendabele projecten heeft altijd prioriteit, maar het redden van de planeet zou boven rendabiliteit moeten staan.

Bastiaans kennis van de gebouwde omgeving deed hij van jongs af aan op. Hij komt uit een echt ‘bouwgezin’. Na het Atheneum deed hij een uitstap naar Bouwkunde in Delft, maar voltooide een bachelor Hospitality Management. Na jaren gebouwen verduurzamen voor een duurzame aannemer besloot hij met Tom om het anders te gaan doen. Bastiaan komt graag bij u langs om u te overtuigen van de noodzaak én voordelen om stappen naar een schonere wereld te zetten en vooral, hoe gemakkelijk dat is. Bastiaan houdt van contact met mensen, doet de technische schouw en geeft de mogelijkheden aan. Het kan hem niet snel genoeg gaan. Het doorschuiven van verantwoordelijkheden, terwijl oplossingen niet alleen werken maar ook renderen, vindt hij onvoorstelbaar. De tijd voor actie is nu!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Bas Paardekooper

“Investeren in Duurzaamheid, is als scoren voor een open doel. Deze kans moet je niet laten lopen!”

Bas is geboren en getogen in Den Haag, en opgegroeid in de Vruchtenbuurt. Hij heeft een studie Bedrijfskunde afgerond aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Daarnaast heeft hij zijn Master Leadership and Change Management afgerond aan de VU in Amsterdam. Bas is altijd actief geweest als speler en voetbaltrainer op zijn voetbalclub HV & CV Quick. De verduurzaming die Praeter verrichtte op zijn club inspireerde Bas bij Praeter te werken. Werken voor Praeter is enorm waardevol: je kan zelf bijdragen aan een schonere aarde en je biedt opdrachtgevers een grote financiële potentie in duurzaamheid. Bas is bij Praeter met name actief in de uitvoer van projecten: heldere adviezen en goede begeleiding. Zijn specialisme is de Portfolioscan: waarmee in een keer een advies voor vele daken kan worden gemaakt.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Nikki Vis

Nikki is geboren in Voorburg en woont inmiddels zo’n tien jaar in Den Haag, waar zij ook haar atheneum heeft gedaan. Na een aantal jaren op verschillende kunstacademies te hebben doorgebracht, heeft zij uiteindelijk gekozen voor de Universiteit voor Humanistiek.

Met haar brede studie-achtergrond en hands-on-mentaliteit, opgedaan via jaren horeca-ervaring, heeft Nikki stappen gemaakt in diverse organisaties en verschillende sectoren. Met name tijdens haar baan bij Society Impact, realiseerde ze zich energie te krijgen van werk met een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De kans om bij Praeter aan de slag te gaan heeft zij dan ook met beide handen aangegrepen en nu helpt zij organisaties en instellingen hun kansen te pakken op het gebied van besparing en verduurzaming.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Niels Fluitman

Niels komt uit het verre Enkhuizen en is na drie jaar Denemarken geland in Rotterdam, 30 jaren oud en een gedreven duurzaamheidsspecialist die graag een extra meter maakt voor de duurzame zaak. Na afronding van zijn master Milieu- en Duurzaamheidswetenschappen in Kopenhagen is hij gelijk begonnen bij het Symbiose Centrum in Kalundborg; het grootste reststroom-uitwisselingsterrein van Europa. Vervolgens is hij drie jaar actief geweest als Projectmanager Energietransitie, zowel voor zichzelf als voor een tweetal stichtingen.

Niels heeft er plezier in om projecten in goede banen te leiden. Als duurzaamheidsadviseur brengt hij zijn ervaring graag direct in de praktijk, daarom zal je hem met name treffen op de uitvoer van complexe verduurzamingstrajecten.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Jeroen Duijkers

Een gepassioneerde jonge ondernemer, 34 jaar, geboren en getogen in Den Haag. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring in accountmanagement, het managen van operationele organisaties en het opzetten van bedrijfsprocessen.

Jeroen haalt zijn inspiratie uit het maken van reizen en stedentrips. Jeroen is bij Praeter duurzaamheidsadviseur en is in zijn vrije tijd bezig met de ontwikkeling van een volledig energieneutraal en duurzaam hotel. Met passie voor duurzaamheid en van een droom werkelijkheid maken zit hij bij Praeter perfect op zijn plaats. Jeroen komt graag zijn passie en kennis met jullie delen.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Stefan Ekelmans

Stefan Ekelmans is 28 jaar en woonachtig in Den Haag. Na een jeugd wonend in verschillende landen zoals Hongarije en China woont hij sinds zijn 9e in Den Haag. In 2011 behaalde Stefan zijn VWO aan het Segbroek College om vervolgens een aantal jaar te werken aan het opknappen van luxe plezierjachten. Door deze ervaring werd het duidelijk dat hij techniek leuk vindt. Stefan zit inmiddels in het 3e jaar van zijn studie Werktuigbouwkunde in Delft. Zijn succesvolle stage bij Praeter was aanleiding om Stefan direct aan het team toe te voegen.

“Mijn stage heeft mij geleerd wat een verschil we kunnen maken met verduurzaming. Ik ga mij in het slot van mijn studie meer verdiepen in energiebesparende maatregelen om die toe te passen bij Praeter”

Stefan, die uiteraard een technische achtergrond heeft, is nu parttime werkzaam bij Praeter naast zijn studie. Hij ondersteunt het kantoor en projecten daar waar mogelijk, en zal zich met meer tijd gaan richten op de uitvoer van mooie projecten.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Jurriaan Spaanstra

Jurriaan is 21 jaar oud en opgegroeid in Brabant. Voor zijn studie verhuisde hij echter naar Rotterdam, waar hij nu met veel plezier woont. Na het afronden van zijn bachelor Economie nam hij een tussenjaar om zichzelf te verbreden en toen is Praeter op zijn pad gekomen. Hij vindt het interessant om te onderzoeken hoe verduurzaming financieel aantrekkelijk gemaakt kan worden en hij helpt bij de uitvoer en begeleiding van projecten. Daarnaast is hij ook altijd in voor een gezellig praatje of een drankje!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Luisa Ekelmans

Luisa Ekelmans woont in Den Haag en zit in het 3e jaar van haar opleiding aan The Hotelschool The Hague. Na haar VWO studeerde zij Spaans in Salamanca en volgde een stage van een half jaar in Madrid. Luisa speelt hockey en cricket, is dol op commerciële dienstverlening en financiën en werkte met een vriendelijke glimlach bij verschillende Haagse winkeliers. Zij is parttime in dienst bij Praeter en ondersteunt de verkoop van onze diensten aan ondernemers. Daarnaast is zij de financiële cheffin van het bedrijf.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Robert Nieuwenhuis

Robert Nieuwenhuis is 24 jaar oud en woonachtig te Rotterdam. Hij is opgegroeid in Leidschendam, maar zijn tienerjaren speelde zich vooral af in Den Haag. Na de bachelor Economie en Bedrijfseconomie bevindt Robert zich momenteel in de afrondende fase van de master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bij Praeter en Solar Capital verbinden zich twee van zijn grote interesses: (duurzame) energie en investeringsvraagstukken. Met zijn academische achtergrond in finance en zijn vergaande interesse in het verduurzamen van de energiesector, zal Robert er altijd alles aan doen uw vragen zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Dit om u een weloverwogen en duidelijk advies te bieden ten aanzien van het verduurzamen van uw bedrijf.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Baus Verbeek

Baus Verbeek is 25 jaar oud en heeft het grootste deel van zijn studententijd in Rotterdam gewoond. Sinds kort is hij verhuisd naar Amsterdam. Hij zit momenteel in de laatste fase van zijn studie Financial Economics en Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit.

Naast zijn studie werkt hij parttime bij Solar Capital / Praeter. Zijn interesse ligt met name bij de rekenkundige modellen achter nieuwe projecten, met als doel een zo accuraat mogelijke schatting te maken van besparing en rendement. Met zijn achtergrond in de rechtsgeleerdheid kijkt hij graag mee bij de juridische uitdagingen van grotere projecten, waar vaak meerdere partijen aan tafel zitten. Tenslotte richt hij zich binnen Praeter op proces optimalisatie.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Bram van Lomwel

Bram van Lomwel is 20 jaar oud en woonachtig in Den Haag. Hij is opgegroeid in Voorburg en heeft daar zijn VWO afgerond op het Sint-Maartenscollege. Inmiddels zit hij in de laatste fase van zijn bacheloropleiding Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Volgend jaar wil hij beginnen aan de master Financial Economics. Ook hecht hij waarde aan het duurzame aspect binnen bedrijven.

Bram vindt het belangrijk om studie-gerelateerde ervaring op te doen en dus is hij blij het team van Praeter te kunnen versterken, waarbij investeren en verduurzamen samenkomt. In zijn vrije tijd is hij actief op voetbalvereniging Forum Sport en is hij altijd in voor gezelligheid.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Rick van der Wijngaard

‘Duurzaam leven is raadzaam, nu meer dan ooit’.

Rick is 24 jaar, een geboren Capellenaar en nu bijna 5 jaar woonachtig in Rotterdam. Al sinds jonge leeftijd is hij bezig met duurzaamheid en alles wat daarbij komt kijken. Nieuwsgierigheid en de behoefte om bewuster te kunnen leven door middel van kennis waren de doorslag om te kiezen voor zijn huidige opleiding, Ruimtelijke ontwikkeling & Planologie.

Sinds 3 jaar werkt hij naast zijn opleiding graag in de horeca, echt een gezelligheidsdier. Met de Rotterdamse mentaliteit om de handen uit de mouwen te steken hoopt hij in de toekomst dat meer mensen precies dat gaan doen, gericht op verduurzamen. Alleen door middel van samenwerking kunnen we dit complexe duurzaamheidsvraagstuk oplossen.

Bekijk mijn Linkedin profiel