Skip to content Skip to footer

Duurzaamheidscoach

Leo van Bemmel

Leo werkt als zelfstandige sinds de zomer van 2022 als Duurzaamheidscoach voor Praeter. Leo ondersteunt dorps- en buurthuizen in de Provincie Noord-Holland. In dit ontzorgingsprogramma van de provincie worden de besturen van de dorpshuizen begeleidt bij stappen in het verduurzamen van hun vastgoed. Naast een technische schouw wordt een energiescan of plan van aanpak opgesteld. Daarin staan concrete verduurzamingsmaatregelen, een kosten schatting, de besparingen en de terugverdientijd.

Ik heb jaren ervaring in verduurzaming. Daarbij kijk ik niet alleen naar de technische mogelijkheden, maar ook naar de ‘zachte’ kant. Het ondersteunen van directies en ontzorgen bij complexe besluiten en het meedenken met de klant maakt succesvolle trajecten.”
Leo is eerder werkzaam geweest bij diverse consulting bedrijven en is als verantwoordelijk voor het vastgoed bij diverse bedrijven betrokken geweest bij de verhuur- en verduurzaming van vastgoed. Hij heeft zelf initiatieven ontplooid op het gebied van business centra en werkplek concepten. Daarnaast is Leo initiatiefnemer van onderzoeken voor TKI-Urban Energy naar innovatieve duurzaamheidsconcepten als toepassing van restwarmte en gebruik van waterstof als kleinschalige opslag en flexibilisering van het energienet. In zijn vrije tijd doet Leo aan fietsen (strand, MTB en gravel), golf en skiën en maakt hij overal foto’s van die dan weer via Instagram te bewonderen zijn.