Skip to content Skip to footer
WanneerAugustus 2022 - hedenWebsitewww.omegacontainers.nlVraagHoe kunnen we onze energiekosten verlagen? Op welke manier kunnen we ons eigen terrein gebruiken voor laadpalen?Share

Onze ondersteuning

  • Technische haalbaarheid zonnepanelen 
  • Financiële haalbaarheid zonnepanelen
  • Subsidieaanvragen en controle van de installatie 

De resultaten

De realisatie van circa 300 zonnepanelen zullen ervoor zorgen  dat het hele bedrijfs dak van Omega Container transport bedekt zal worden. De realisatie is in de loop van 2023 te verwachten en tevens zullen er twee compact stations worden gerealiseerd van beide 1000 KVA waarmee, in de loop van 2023 de dan nieuwe elektrische vrachtwagens van het bedrijf opgeladen kunnen worden. Ze ontvangen voor het hele project hiervoor advies, begeleiding en coördinatie van Praeter. 

Over dit project

Er was grote behoefte aan begeleiding gedurende het project, de wil om te verduurzamen was al langer aanwezig. Na lang intern beraad heeft Omega Container transport uiteindelijk halverwege 2022 besloten het project te starten en we zijn meteen begonnen. Het doel is om in de loop van 2024 de vrachtwagens (grotendeels) elektrisch te laden met o.a. stroom afkomstige uit het eigen zonne-energiesysteem.