VERDUURZAMING VAN JE ENERGIEGEBRUIK GAAT HAND IN HAND MET RENDABEL INVESTEREN

Hero

Wie zijn wij

Praeter is een Nederlands advieskantoor gevestigd in Den Haag. Praeter wordt geleid door Paul en Bastiaan Stevens, Tom Groos en Kees Ekelmans, samen goed voor ruim 80 jaar ervaring in projectontwikkeling, het grootzakelijke bedrijfsleven en duurzaamheidsoplossingen. Wij werken met een sterk kernteam en een netwerk van professionals, waardoor we projecten van verschillende groottes goed kunnen uitvoeren.

De mensen van Praeter (“voorbij”) zijn allen goed opgeleid, deels jong en deels zeer ervaren, maar vooral zeer betrokken. Wij beseffen allemaal dat onze wereld niet op de huidige manier kan blijven functioneren. Het roer moet om! Met andere woorden: de wereld zonder Praeter is voorbij. Praeter staat voor morgen. Voor een toekomst zonder energieverspilling en fossiele brandstoffen. Praeter gaat voorbij aan een vastgeroeste manier van denken en voorbij de standaard oplossingen!

Aanpak

Kees Ekelmans

“Verduurzaming van je energiegebruik gaat hand in hand met rendabel investeren. Wat een kans voor bedrijven en instellingen!”

Kees, geboren en getogen in Den Haag, is een bedrijfseconoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam, registercontroller van de VU Amsterdam en executive MBA van Harvard in Boston. Hij leidde de afgelopen 25 jaar bedrijven in vele Europese landen, werkte en woonde in Nederland, Hongarije en China en behoorde tot het topmanagement van drie multinationals: Unilever, Hunter Douglas en Akzo Nobel. Daarnaast is hij al decennia lang actief als bestuurder en vrijwilliger in verenigingen en verschillende brancheorganisaties.

Als partner in Praeter brengt hij zijn ervaring in om een sterk team te bouwen, de groei van het bedrijf te sturen en grotere organisaties te bedienen met duurzaamheidsoplossingen. Kees houdt van uitdagingen die er toe doen – en een schoner en zuiniger en beter energie gebruik is er nogal één – en maakt graag moeilijke zaken behapbaar, opdat velen er plezier van hebben! Kees brengt energie, helderheid en beweging in organisaties en helpt grote plannen te realiseren.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Tom Groos

Tom is geboren en opgegroeid in Den Haag, waar hij nog steeds met heel veel plezier woont. Tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de noodzaak van verduurzaming. Hij heeft er zelfs zijn scriptie aan gewijd. Een carrière keuze was daarna niet zo heel moeilijk. In 2011 was Tom betrokken bij de oprichting van een bedrijf dat (monumentale) woningen zo energie-efficiënt mogelijk maakt. Vervolgens richtte hij de zonne-energietak op voor een zakelijke energieleverancier. In 2016 startte hij adviespraktijk “Praeter” met Bastiaan Stevens. Zo combineerde hij zijn bedrijfskundige achtergrond met de inmiddels opgedane praktijkervaring in duurzame energiemaatregelen.

Tom heeft er plezier in bedrijven van een goed en zo helder mogelijk advies te voorzien. Als partner van Praeter zult u hem met name treffen tijdens de uitvoer van het adviestraject voor uw organisatie. Hij zorgt ervoor dat uitkomsten en bevindingen op de juiste momenten worden gecommuniceerd, er gegronde beslissingen kunnen worden genomen en er vaart in het proces blijft.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Bastiaan Stevens

Bastiaan is geboren, getogen en woonachtig in Den Haag. Hij behaalde zijn Bachelor Hospitality Management in Leeuwarden. Bouwmanagement is hem echter met de paplepel ingegoten. Na een jaar Australië begon hij dan ook bij een Haagse aannemer, gespecialiseerd in het verduurzamen van monumentale panden. Zijn interesse in duurzaamheid werd hier aangevuld met praktijkervaring en concrete oplossingen. Na vier jaar leidde dit tot de oprichting van Praeter, samen met jeugdvriend Tom Groos.

Bastiaan komt graag bij u langs om u te overtuigen van de noodzaak stappen naar een schonere wereld te zetten en vooral, hoe gemakkelijk dat is. Bastiaan houdt van contact met mensen, doet de technische schouw en geeft vervolgens de mogelijkheden aan. Bastiaan ziet zichzelf als een “duurzame ridder” en het kan hem niet snel genoeg gaan. Het doorschuiven van verantwoordelijkheden, terwijl oplossingen niet alleen werken maar ook renderen, vindt hij onvoorstelbaar. De tijd voor actie is nu!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Paul Stevens

“Mijn kleinkinderen betalen de rekening van ons onverantwoorde gedrag”

Paul, aan het einde van zijn actieve loopbaan, heeft nu de kans om Praeter te helpen bij het bereiken van haar doelstellingen: het vergroten van het bewustzijn dat een duurzame wereld al lang geen keuze meer is. Opgeleid aan de HTS en TU Delft heeft hij het grootste deel van zijn leven als bouwprojectmanager gewerkt (Stevens en Van Dijck, PSVA) en tal van complexe bouwprojecten gerealiseerd. Zijn volledige aandacht is nu gericht op het verduurzamen van het onroerend goed en het wijzigen van het bijbehorende gedrag van de gebruikers.

Ingegeven door een groot schuldgevoel, omdat het besef aanwezig is dat wij de wereld in een moordend tempo aan het verwoesten zijn. Op je handen blijven zitten is geen optie meer; er is veel werk aan de winkel en het tempo moet opgeschroefd worden. Hij wil als adviseur Praeter ondersteunen door op een objectieve, onafhankelijke en vooral ook een opdringerige manier een bijdrage te laten leveren aan het vergroten van het bewustzijn bij eigenaren van onroerend goed: verduurzamen is geen keuze, maar een noodzaak!

Aanpak

Asie Redzheb

“Ik ben moeder van twee kleine kinderen en wil graag dat zij in de toekomst een schonere wereld hebben”

Asie Redzheb is van Turkse afkomst en geboren en getogen in Bulgarije. Asie had al jong interesse in biologie en duurzaamheid en koos daarom op het gymnasium de richting ecologie en milieubescherming. In 2009 voltooide zij haar master rechtsgeleerdheid in Burgas. Sinds 2010 woont zijn in Nederland in Den Haag. Met twee kleine kinderen volgde zij een opleiding Nederlands, deed veel vrijwilligerswerk en de cursus energieadviseur. Sinds 2018 geeft zij advies over verduurzaming van huizen en gasloos wonen voor Duurzaam Den Haag. In april dit jaar kwam zij het Praeter team versterken.

Asie is moeder van twee kinderen en ik wil graag dat zij in de toekomst een schonere wereld hebben. Mensen eerlijk en onafhankelijk advies geven vind zij heel belangrijk. En dat doet zij bij Praeter.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Direct contact

Adresgegevens

Praeter B.V.
2e Zeesluisdwarsweg 8a
2583 DW Den Haag

info@praeter.nl
070 - 239 01 04

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten: