VERDUURZAMING VAN JE ENERGIEGEBRUIK GAAT HAND IN HAND MET RENDABEL INVESTEREN

Hero

Wie zijn wij

Praeter is een Nederlands advieskantoor gevestigd in Den Haag. Praeter wordt geleid door Paul en Bastiaan Stevens, Tom Groos en Kees Ekelmans, samen goed voor ruim 80 jaar ervaring in projectontwikkeling, het grootzakelijke bedrijfsleven en duurzaamheidsoplossingen. Wij werken met een sterk kernteam en een netwerk van professionals, waardoor we projecten van verschillende groottes goed kunnen uitvoeren.

De mensen van Praeter (“voorbij”) zijn allen goed opgeleid, deels jong en deels zeer ervaren, maar vooral zeer betrokken. Wij beseffen allemaal dat onze wereld niet op de huidige manier kan blijven functioneren. Het roer moet om! Met andere woorden: de wereld zonder Praeter is voorbij. Praeter staat voor morgen. Voor een toekomst zonder energieverspilling en fossiele brandstoffen. Praeter gaat voorbij aan een vastgeroeste manier van denken en voorbij de standaard oplossingen!

Aanpak

Kees Ekelmans

“Verduurzaming van je energiegebruik gaat hand in hand met rendabel investeren. Wat een kans voor bedrijven en instellingen!”

Kees, geboren en getogen in Den Haag, is een bedrijfseconoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam, registercontroller van de VU Amsterdam en executive MBA van Harvard in Boston. Hij leidde de afgelopen 25 jaar bedrijven in vele Europese landen, werkte en woonde in Nederland, Hongarije en China en behoorde tot het topmanagement van drie multinationals: Unilever, Hunter Douglas en Akzo Nobel. Daarnaast is hij al decennia lang actief als bestuurder en vrijwilliger in verenigingen en verschillende brancheorganisaties.

Als partner in Praeter brengt hij zijn ervaring in om een sterk team te bouwen, de groei van het bedrijf te sturen en grotere organisaties te bedienen met duurzaamheidsoplossingen. Kees houdt van uitdagingen die er toe doen – en een schoner en zuiniger en beter energie gebruik is er nogal één – en maakt graag moeilijke zaken behapbaar, opdat velen er plezier van hebben! Kees brengt energie, helderheid en beweging in organisaties en helpt grote plannen te realiseren.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Tom Groos

Tom is geboren en opgegroeid in Den Haag, waar hij nog steeds met heel veel plezier woont. Tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de noodzaak van verduurzaming. Hij heeft er zelfs zijn scriptie aan gewijd. Een carrière keuze was daarna niet zo heel moeilijk. In 2011 was Tom betrokken bij de oprichting van een bedrijf dat (monumentale) woningen zo energie-efficiënt mogelijk maakt. Vervolgens richtte hij de zonne-energietak op voor een zakelijke energieleverancier. In 2016 startte hij adviespraktijk “Praeter” met Bastiaan Stevens. Zo combineerde hij zijn bedrijfskundige achtergrond met de inmiddels opgedane praktijkervaring in duurzame energiemaatregelen.

Tom heeft er plezier in bedrijven van een goed en zo helder mogelijk advies te voorzien. Als partner van Praeter zult u hem met name treffen tijdens de uitvoer van het adviestraject voor uw organisatie. Hij zorgt ervoor dat uitkomsten en bevindingen op de juiste momenten worden gecommuniceerd, er gegronde beslissingen kunnen worden genomen en er vaart in het proces blijft.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Bastiaan Stevens

Bastiaan is geboren, getogen en woonachtig in Den Haag. En een echte verduurzamer. Binnen Praeter heeft hij de rol van ‘duurzame ridder’. Het opleveren van rendabele projecten heeft altijd prioriteit, maar het redden van de planeet zou boven rendabiliteit moeten staan.

Bastiaans kennis van de gebouwde omgeving deed hij van jongs af aan op. Hij komt uit een echt ‘bouwgezin’. Na het Atheneum deed hij een uitstap naar Bouwkunde in Delft, maar voltooide een bachelor Hospitality Management. Na jaren gebouwen verduurzamen voor een duurzame aannemer besloot hij met Tom om het anders te gaan doen. Bastiaan komt graag bij u langs om u te overtuigen van de noodzaak én voordelen om stappen naar een schonere wereld te zetten en vooral, hoe gemakkelijk dat is. Bastiaan houdt van contact met mensen, doet de technische schouw en geeft de mogelijkheden aan. Het kan hem niet snel genoeg gaan. Het doorschuiven van verantwoordelijkheden, terwijl oplossingen niet alleen werken maar ook renderen, vindt hij onvoorstelbaar. De tijd voor actie is nu!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Bas Paardekooper

“Investeren in Duurzaamheid, is als scoren voor een open doel. Deze kans moet je niet laten lopen!”

Bas is geboren en getogen in Den Haag, en opgegroeid in de Vruchtenbuurt. Hij heeft een studie Bedrijfskunde afgerond aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Daarnaast heeft hij zijn Master Leadership and Change Management afgerond aan de VU in Amsterdam. Bas is altijd actief geweest als speler en voetbaltrainer op zijn voetbalclub HV & CV Quick. De verduurzaming die Praeter verrichtte op zijn club inspireerde Bas bij Praeter te werken. Werken voor Praeter is enorm waardevol: je kan zelf bijdragen aan een schonere aarde en je biedt opdrachtgevers een grote financiële potentie in duurzaamheid. Bas is bij Praeter met name actief in de uitvoer van projecten: heldere adviezen en goede begeleiding. Zijn specialisme is de Portfolioscan: waarmee in een keer een advies voor vele daken kan worden gemaakt.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Wouter Donia

Wouter heeft in zijn jonge jaren veel in het buitenland gewoond om uiteindelijk in Den Haag te landen. Hij heeft altijd interesse gehad in techniek en innovatie. Tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde in Delft kwam hij veelvuldig in aanraking met duurzaamheid en duurzame stedenbouw. Zijn interesse hierin is sindsdien alleen maar toegenomen. Nu, aan het begin van zijn loopbaan, brengt hij zijn opgedane kennis in de praktijk.

Met zijn technische achtergrond maakt Wouter de verschillen duidelijk tussen verschillende mogelijkheden. U zult Wouter vooral treffen tijdens de technische schouw, de uitwerking en de uitvoer van uw project. Hij werkt haalbaarheidsonderzoeken voor u uit en helpt u bij uw keuzes maken.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Jeroen Duijkers

Een gepassioneerde jonge ondernemer, 34 jaar, geboren en getogen in Den Haag. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring in accountmanagement, het managen van operationele organisaties en het opzetten van bedrijfsprocessen.

Jeroen haalt zijn inspiratie uit het maken van reizen en stedentrips. Jeroen is bij Praeter duurzaamheidsadviseur en is in zijn vrije tijd bezig met de ontwikkeling van een volledig energieneutraal en duurzaam hotel. Met passie voor duurzaamheid en van een droom werkelijkheid maken zit hij bij Praeter perfect op zijn plaats. Jeroen komt graag zijn passie en kennis met jullie delen.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Stefan Ekelmans

Stefan Ekelmans is 27 jaar en woonachtig in Den Haag. Na een jeugd wonend in verschillende landen zoals Hongarije en China woont hij sinds zijn 9e in Den Haag. In 2011 behaalde Stefan zijn VWO aan het Segbroek College om vervolgens een aantal jaar te werken aan het opknappen van luxe plezierjachten. Door deze ervaring werd het duidelijk dat hij techniek leuk vindt. Stefan zit inmiddels in het 3e jaar van zijn studie Werktuigbouwkunde in Delft. Zijn succesvolle stage bij Praeter was aanleiding om Stefan direct aan het team toe te voegen.

“Mijn stage heeft mij geleerd wat een verschil we kunnen maken met verduurzaming. Ik ga mij in het slot van mijn studie meer verdiepen in energiebesparende maatregelen om die toe te passen bij Praeter”

Stefan, die uiteraard een technische achtergrond heeft, is nu parttime werkzaam bij Praeter naast zijn studie. Hij ondersteunt het kantoor en projecten daar waar mogelijk, en zal zich met meer tijd gaan richten op de uitvoer van mooie projecten.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Jurriaan Spaanstra

Jurriaan is 21 jaar oud en opgegroeid in Brabant. Voor zijn studie verhuisde hij echter naar Rotterdam, waar hij nu met veel plezier woont. Na het afronden van zijn bachelor Economie nam hij een tussenjaar om zichzelf te verbreden en toen is Praeter op zijn pad gekomen. Hij vindt het interessant om te onderzoeken hoe verduurzaming financieel aantrekkelijk gemaakt kan worden en hij helpt bij de uitvoer en begeleiding van projecten. Daarnaast is hij ook altijd in voor een gezellig praatje of een drankje!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Sam Spendel

Sam is geboren en opgegroeid in Den Haag en woont daar nu nog steeds met plezier. Hij is afkomstig van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling/ Climate and Management en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in slimme energie. Zijn missie is niet alleen de gebouwde omgeving te voorzien van duurzame energie, maar ook deze energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Sam denkt dat dit een combinatie moet zijn tussen aanpassing van het gedrag van de mensen en steeds slimmer wordende technologie die ons daarbij gaat helpen. Sam wordt enthousiast van mensen ervan te overtuigen dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor financieel erg aantrekkelijk is, oftewel duurzaamheid is een goede investering.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Wouter Kulche

“Aangenaam, ik ben Wouter”

Wouter, 39 jaar oud, is geboren en getogen in de omgeving van Scheveningen maar ook heeft hij een aantal tropenjaren (op de Filipijnen) onder zijn riem. Hij heeft veel wetenschappelijke interesses en doet (als de coronarestricties het weer toelaten) zijn routine in de sportschool.

Via oud-klasgenoot Bastiaan is hij bij Praeter beland om teksten na te kijken en mee te speuren naar klanten.

Specifiek deze rol heeft hij te danken aan zijn journalistieke achtergrond en zijn outbound ervaring.

Toch is er nog een raakvlak: hij is altijd een natuur- (en automatisch milieu-)liefhebber geweest dus het doet hem goed om een rol te vervullen die ook op dat gebied een nut dient. Lang voor zijn koers die van Praeter kruisde, keek hij al regelmatig op Google Earth en verwonderde hij zich over de kans die mondiaal wordt verspild door het niet benutten van dakoppervlak. Het omzetten van die switch, daar werkt hij graag aan mee!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Ivo de Bruijn

Na zijn master Geografie & Economie aan de Universiteit Utrecht werkte Ivo bij een aantal woningcorporaties. Hier deed hij zijn kennis van de gebouwde omgeving op. Ivo woont in Amsterdam en werkt nauw samen met de gemeente, lokale organisaties en natuurlijk de ondernemers. Ivo ziet snel kansen en werkt hard met ondernemers samen om een rendabel en vooral duurzaam plan op te stellen! Ivo stelt opdrachtgevers op hun gemak – ook bij ingewikkelde materie – en wordt gewaardeerd omdat hij goed kan luisteren en mogelijkheden goed kan uitleggen.

Bekijk mijn Linkedin profiel

Aanpak

Paul Stevens

“Mijn kleinkinderen betalen de rekening van ons onverantwoorde gedrag”

Paul, aan het einde van zijn actieve loopbaan, heeft nu de kans om Praeter te helpen bij het bereiken van haar doelstellingen: het vergroten van het bewustzijn dat een duurzame wereld al lang geen keuze meer is. Opgeleid aan de HTS en TU Delft heeft hij het grootste deel van zijn leven als bouwprojectmanager gewerkt (Stevens en Van Dijck, PSVA) en tal van complexe bouwprojecten gerealiseerd. Zijn volledige aandacht is nu gericht op het verduurzamen van het onroerend goed en het wijzigen van het bijbehorende gedrag van de gebruikers.

Ingegeven door een groot schuldgevoel, omdat het besef aanwezig is dat wij de wereld in een moordend tempo aan het verwoesten zijn. Op je handen blijven zitten is geen optie meer; er is veel werk aan de winkel en het tempo moet opgeschroefd worden. Hij wil als adviseur Praeter ondersteunen door op een objectieve, onafhankelijke en vooral ook een opdringerige manier een bijdrage te laten leveren aan het vergroten van het bewustzijn bij eigenaren van onroerend goed: verduurzamen is geen keuze, maar een noodzaak!

Bekijk mijn Linkedin profiel

Direct contact

Adresgegevens

Praeter B.V.
Nassau Ouwerkerkstraat 3
2596 CC Den Haag

info@praeter.nl
070 - 239 01 04

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten: