Skip to content Skip to footer
VACATURE

Duurzaamheidsadviseur
Energiebesparing

Werken in een omgeving waar jij echt het verschil kunt maken? Als onderdeel van een snelgroeiend bedrijf krijg je snel veel verantwoordelijkheden waardoor je jezelf volop kunt (door)ontwikkelen. Daarnaast werk je samen met andere ambitieuze collega's en het mooiste van alles? Je maakt direct met je werk de wereld een stukje groener!

Wie zijn wij?

Praeter adviseert en begeleidt bedrijven en organisaties met het verlagen en verduurzamen van het energieverbruik van hun vastgoed. Wij werken op projectbasis voor onze opdrachtgevers en ondersteunen hun bij de bepaling en uitvoering van maatregelen. Of het nu gaat om een beter energielabel, een lager energieverbruik of het zelf opwekken van duurzame energie met bijvoorbeeld zonnepanelen of elektronisch vervoer.

Wij doen dit met een bevlogen en dynamisch team van specialisten uit diverse sectoren en expertises. Met meer dan 80 jaar ervaring in projectontwikkeling, het grootzakelijke bedrijfsleven en duurzaamheidsoplossingen groeit ons kantoor uit naar een vertrouwde adviseur van opdrachtgevers zoals Rabobank, Zeeuw&Zeeuw, Molecaten, diverse gemeentes waaronder Den Haag en Rotterdam, de HTM, de landelijke politie, Hema, Energieke Regio en MVGM.

Wat ga je doen?

Als Duurzaamheidsadviseur Energiebesparing (EBS) ga je op de locatie van de opdrachtgever in gesprek over de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden die zij kunnen treffen. Je stelt hiervoor een maatregelenlijst op en er wordt een indicatief energielabel vastgesteld. Na het intakegesprek maak je een overzichtelijk rapport waarin je de opdrachtgever adviseert hoe zij efficiënter kunnen omgaan met energie en welke manieren er zijn om duurzamer te verwarmen. Daarnaast adviseer je over de implementatie van de mogelijke verduurzamende maatregelen. Hiervoor maak je een eerste inzicht in de kosten, opbrengsten en subsidies voor de verbetering van het energielabel en/of van het energieverbruik van de opdrachtgever.

Wie ben jij?

  • Je hebt een (bijna) afgeronde HBO- of WO opleiding in een commerciële of technische richting;
  • Je bent in het bezit van een EP-W basis of EP-U certificaat;
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
  • Je beschikt over een rijbewijs B;
  • Je leert graag en wil doorgroeien naar steeds innovatievere en complexere projecten;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je kunt goed luisteren, uitleggen en vindt contact met opdrachtgevers leuk.

Wat bieden wij?

Bij Praeter geloven we in het bundelen van de krachten door zowel ervaren- als Young Professionals met elkaar te laten samenwerken. Je komt in een dynamische werkomgeving terecht waar je in korte tijd veel kunt leren over duurzaamheid. Je collega’s zijn allemaal ambitieus, energiek en ook nog eens heel gezellig. Daarnaast is er veel ruimte voor initiatieven. Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers zeer belangrijk. Je krijgt hiervoor de ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, cursussen en/of opleidingen te volgen. Wij bieden een salaris tussen de 2.400 en 2.900 afhankelijk van expertise en ervaring, een verzorgde (vegetarische) lunch en een fijne werkplek in een licht en mooi monumentaal pand vlakbij Station Den Haag Centraal. En misschien wel het belangrijkste: wij bieden je de kans om een expert te worden op een gebied waar onze planeet gelukkig van wordt!

Interesse?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Mail dan je motivatie en cv naar werkenbij@praeter.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Willemijn Teunissen door te bellen naar 070 239 01 04 of mail naar willemijn@praeter.nl

team-preater