Selecteer een pagina

Hizkia Van Kralingen halveert haar CO2 uitstoot met Praeter!

door | mei 5, 2021 | Blog

Vorig jaar brachten wij voor een trouwe klant van ons, Hizkia Van Kralingen haar CO2 uitstoot in kaart. De wens was een plan te maken om haar impact op het milieu te verminderen. De resultaten verbaasden ook ons.

We gebruikten daarvoor de CO2 Prestatieladder, een Nederlands initiatief om CO2 uitstoot in kaart te brengen en vervolgens te reduceren (www.skao.nl).
De aanleiding voor het onderzoek was een aanbesteding van een grote opdrachtgever. Voor gunning werd als voorwaarde gesteld dat er een inventarisatie met plan van aanpak moest zijn voor reductie van het CO2 verbruik.

De inventarisatie leverde een ambitieus plan op, waarmee de directie besloot haar CO2 uitstoot in minder dan twee jaar tijd te halveren, vooral door het investeren in een nieuwe CV installatie, het opwekken van zonne-energie op haar bedrijfsdak, het verbeteren van de isolatie aan leidingen en het klimaatvriendelijker omgaan met korte zakelijke reizen.

Dat zorg voor ons klimaat niet altijd geld hoeft te kosten bleek ook hier, want de meeste maatregelen hebben een gezond rendement. Reductie van CO2 wordt immers mede gedreven door een lager energieverbruik, en dat betekent natuurlijk lagere kosten.
Inmiddels begeleiden wij Hizkia Van Kralingen bij de uitvoering van de maatregelen en is het bedrijf gecertificeerd op niveau 3 van een CO2 prestatieladder

Kers op de taart was dat de aanbesteding gewonnen werd!

Deel dit artikel